Väl hemma sker det sedan per automatik (även här under ljud
av luft som blåses ut ur en ihopsnörpt mun, gärna med huvudet lite på sned och
uppåthöjda ögonbryn, för bästa effekt). Jag pratar om baktanken: Den omformas
från tanke till handling. Slutprodukten: Bakverk (inte att förväxlas med
bakvärk; något jag fick en gång då jag råkade backa in i ett bastuaggregat…
Ajajaj!). Ja, ni kanske förstår att det inte går så bra med mina nyttiga
helger, men det gör inte så mycket egentligen… För det ska va gött å leva… Och
det är gött med bakverk!
Nu är det dock så, att jag har begränsat med tid att
genomföra mästerkreationer på den fronten (på de flesta fronter, faktiskt… För
jag har fullt upp med mitt livs största och bästa kreation: Lilla E). Därför
har jag tagit fram ett vinnande koncept, något som inte tar någon tid alls att
göra, aldrig misslyckas, känns lyxigt och smakar smaskens:
Kladdkakemuffins!
Okej, tänker ni, här har vi läst hela texten med dregel på
tröjan och väntat på något revolutionerande i matväg… Och så slänger hon fram kladdkakemuffins! Men det är bättre än
det låter! Istället för att göra en sedvanlig kladdkaka man skär bitar ur kan
man göra små bakelser med grädde och bär, eller varför inte grädde, jordnötter
och bitar av Plopp (smakar nästan som Snickers!). Fantasin sätter gränserna,
men jag föredrar det enkla. Titta här så trevligt det blir:
Kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar. |
Kladdkakemuffins med grädde, jordnötter och bitar av Plopp. |
För er som
nu själva fick baktankar; här har ni receptet:
För 15-16 stycken kladdkakemuffins:
2,5
dl socker
2 ägg
2 ägg
2
tsk vaniljsocker
1
krm salt
4
msk bakpulver
2
dl vetemjöl
4 msk kakao
Lägg
ut 15-16 formar (det går bra med bullformar eller stora muffinsformar) på en
plåt.
Smält
smöret, rör ner socker och ägg, blanda de övriga ingredienserna och häll ner.
Klicka
ut i formarna och grädda i 10 minuter, 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar