Min vardag i norr

Min vardag i norr

torsdag 1 augusti 2013

Bad hair day

"Varför", frågar jag mig själv och frågan är välmotiverad, särskilt eftersom den varit vanligt förekommande i otaliga liknande tidigare situationer.

Vissa misstag gör jag endast en gång, såsom exempelvis att väja för småvilt på en blöt grusväg i hög hastighet (craschelibang) eller att äta kyckling på en ö i Thailand (craschelibang i magen). Sedan finns det misstag jag gör gång på gång utan att någonsin ta lärdom. Ett exempel på detta är min ovana att färga håret själv. Det blir sällan bra och jag får ofta ställa den i början nämnda frågan efter en kulör-session hemma i badrummet.

"Varför?" Svaret på denna frågeställning kan faktiskt skilja sig från en gång till en annan. Den här gången (igår) handlade det dock om den mest frekvent återkommande orsaken till att jag efteråt ifrågasätter mina handlingar: Impuls-styrd idioti. Denna företeelse är inte lätt att ta fasta på, för den kommer förklädd som en superbra idé.

Igår tyckte jag mig alltså få en superbra idé då jag bestämde mig för att "tvärfärga" håret klockan 22:30 på kvällen. Det finns ett flertal anledningar till att jag borde ha förstått att det handlade om en variant av impuls-styrd idioti. Exempelvis borde jag ha tänkt på att en verkligt god idé hade varit att hoppa i snarklådan och hinna sova så mycket som möjligt innan en arbetsdag. Jag kunde även ha bedömt stress-faktorn som en eventuell källa till felbedömning och slarv (för jag kände trots allt pressen att hinna i säng i någorlunda vettig tid).

Men nej: Jag lyssnade inte till några logiska rekommendationer, för min hjärna har en tendens att kasta sådana i soporna då de dyker upp i förslagslådan. Så nu är det dags för hatt-parad igen. Det är dock inte riktigt okej att ha huvudbonad på jobbet (skulle nog uppfattas som oprofessionellt), så jag fick spendera en stor del av morgonen med att försöka dölja mitt hår med mitt hår (en uppgift mycket svårare än man kan tro).

Jasi! I-landsproblemen fortsätter att frodas i min vardag. Det som är bra med sådana problem är att de oftast går att lösa. Med lite tur kan jag fixa barnvakt och åtgärda kalufs-katastrofen redan under helgen.



P.S. För er som undrar: Jag färgar håret själv för att jag inte har bra erfarenheter av frisör-färgning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar