Seriöst! Dumlekakor! De är så slurpiga att man inte kan låta
bli att dra upp mungiporna i ett fånigt flin… De får en helt enkelt att dum-le!
Kanske är det därför de har fått detta namn..?
Jag passade på att baka sådana igår, för lilla E fyller snart år, så man måste ju ha något smarrigt att bjurra på. Eftersom jag idag kom
överens med mig själv om att det inte var någon bra idé att endast baka en
sats, då detta enbart kommer att resultera i en dregelpöl vid frysen när jag
står och drömmer om dem dagarna i ända, så fixade jag lite fler denna fredag.
Så trots att jag redan gjort ett inlägg idag, så måste ni ju förstås få en
chans att förgylla er helg med dessa mumsbitar.
Receptet fick jag av syrran och det är såhär enkelt:Dumlekakor, 24 stycken
Ugn:200 grader
200 gram smör1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumle-kolor
12 stycken Noblesse chokladbitar (jag använde apelsincrisp-varianten)
Gegga ihop smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg och låt stå kallt i 30 minuter.
Gör 24 bollar och lägg ner i formar.
Tryck ner 1/2 Dumle i varje och grädda i 10-12 minuter.
Lägg på en Noblesse på varje kaka just efter du tagit ut plåten ur ugnen och låt svalna.
Ställ kallt så de stelnar.
Redo att slukas!
Dumlekakor: Slurpigt värre! |
Ja... Just det ja... Ifall ni råkar ha en livlig liten (snart) 2-åring som behöver sysselsättas medan ni bakar så kan ni, som jag, slänga ihop en trolldeg till den lilla innan. Då kan alla baka samtidigt!
Trolldeg:
Gegga ihop:
1 dl salt
1 dl vatten
1 msk olja
2 dl mjöl
(om man vill: en lillskvätt med karrafärg)
Lilla E tyckte att jag var snål med degen i mina formar och visade hur det skulle se ut. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar