Vitlöksstekta färska champinjoner: Mycket godare än burk-varianten! |
Hemmagjord pizza. Yammo! |
Recept, pizzadeg:
25g jäst2,5 dl vatten
2 msk matolja
0,5 tsk salt
5-7 dl mjöl (känn hur degen känns eftersom. Ska bli fast och smidig)
Värm vatten och olja till 37 °C (fingervarmt). Lös upp jästen och rör ner mjöl. Knåda. Låt jäsa ca 30 min (under tiden: Gör tomatsås och hacka upp pålägg!) Dela i två delar och baka ut så tunt det går (kavla, dra och sträck i degen).
Recept, tomatsås:
Lök (hacka)Vitlök (pressa)
En förpackning krossade tomater
2 msk tomatpuré
Oregano
Basilika (om man vill)
salt, peppar
Stek upp lök + vitlök, rör ner resten. Låt puttra ett tag. Mixa med stavmixer.
Sen är det bara att slänga på det man tycker är gott!
Ugn: 250 °C (nedersta falsen för att få krispig botten).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar